Wil je zien hoe ecologisch tuinieren er in de praktijk aan toegaat, dan kan je op zaterdag 2 juni tussen 10u en 17u komen kijken in de demotuinen op de terreinen van de KHKempen (Kleinhoefstraat 4, Geel).

Via een rondleiding kan je hier heel wat meer te weten komen over de verschillen tussen een traditionele en een ecologische tuin zodat je zelf aan de slag kan. Verder kan je ook verschillende verenigingen leren kennen die je kunnen helpen met je weg naar een ecologische tuin of kan je proeven van allerlei streekgebonden producten.
 

Project ‘Ecologisch? Dat is toch logisch!’
Met het project ‘Ecologisch? Dat is toch logisch!’ willen IOK en 11 Kempense gemeenten je overtuigen dat je een tuin perfect kan beheren zonder bestrijdingsmiddelen, als je een aantal ecologische vuistregels in het achterhoofd houdt.

 
Om je te overtuigen, legden we twee tuinen aan op de terreinen van de KHKempen. De ene tuin is een klassieke tuin. Hier is onderhoud alleen maar haalbaar met gebruik van bestrijdingsmiddelen. De andere tuin heeft hetzelfde uitzicht, maar is aangelegd volgens de ecologische principes. Hier hoeven we geen pesticiden te gebruiken.
 
Je kan de toontuinen ook op andere momenten bezoeken, bijvoorbeeld met je vereniging of school. Om een afspraak te plannen neem je best contact op met Liesbeth Vogels op het nummer 014-56 21 67.
 
 
Op zaterdag 2 juni worden deze tuinen opnieuw opengesteld voor het grote publiek! Die dag zal tussen 10 en 17 uur heel wat te beleven zijn in en rond de tuinen. We leiden je rond in de klassieke en ecologische tuin en wijzen je op de verschillende voordelen van ecologisch tuinieren. Breng zeker ook een bezoekje aan de biehal en de tentoonstelling over biodiversiteit en proef van heerlijke streekgebonden producten. Ook voor de allerkleinsten zullen er leuke activiteiten georganiseerd worden.
 
Ook de Geelse compostmeesters zijn goed vertegenwoordigd op deze opendeur. Bij deze specialisten in het thuiscomposteren kan je ook terecht voor meer info over kringlooptuinieren.
 
 
Een overzicht van de standhouders
IOK – onder meer promotie van energieK en de samenaankopen van IOK
Ecologisch? Dat is toch logisch!
Een tandje BIJ voor de imkerij
het project BEE-O-LOGISCH, met financiële steun van de provincie Antwerpen
Katholieke Hogeschool Kempen
Volkstuin
Natuurpunt
De witte madam
Lab4food, testkits voor streekproducten
Hidrodoe
Stroop en appelsap van Paul Hermans
MOS, Milieuzorg op school
Geelse compostmeesters
Zeunt
Ecologisch appelsap van hoogstam mathieu gysen
voedselteams.